Бойко вирішив ліквідувати "Газ України"

П'ятниця, 18 листопада 2011, 10:48

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило приєднати дочірню компанію "Газ Україна" до "Нафтогаз України".

Про це повідомляється в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення закріплено наказом міністерства № 656 від 27 жовтня.

"Газ України" повідомляє про припинення своєї діяльності та приєднання до правонаступників: НАК "Нафтогаз Україна" і дочірньому підприємству "Будівельник" НАК "Нафтогаз Україна", - зазначено в повідомленні.

Реклама:

Претензії кредиторів приймаються до 20 січня 2012 року.

17 листопада Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) скоротила річний обсяг постачання газу за нерегульованим тарифом для ДК "Газ Україна" з 23,5 млрд куб м до 17 млрд куб м.

У той же час обсяги поставки газу за нерегульованим тарифом для НАК "Нафтогаз Україна" було збільшено з 5,4 млрд куб. м до 11,9 млрд куб. м.

Раніше "Нафтогаз Україна" переуклав на себе всі договори на поставку природного газу з підприємствами з газопостачання та газифікації (облгазами) та підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які раніше були оформлені на "дочку" "Газ Україна".

Держхолдинг в даний час також проводить кампанію з укладання договорів на поставку газу з промисловими підприємствами, які раніше співпрацювали з ДК "Газ Україна".

За даними видання "Дзеркало тижня. Україну" правління НАК "Нафтогаз Україна" на засіданні 26 серпня 2011 вирішило передати функцій із продажу газу від ДК "Газ Україна" до "Нафтогазу".

На думку правління НАК, передача функцій реалізації природного газу дозволить уникнути дублювання функцій, а також значно покращить розрахунки за реалізований природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!