У Європарламенті схвалили економічну частину договору з Україною

Вівторок, 15 листопада 2011, 10:46

Комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі 14 листопада схвалив позицію щодо економічної частини угоди про асоціацію з Україною.

Про це повідомляє УНІАН.

Члени Комітету підтримали основні пропозиції доповідача Павла Залевського (група народних партій, Польща), які стосувалися, зокрема, завершення переговорів стосовно договору про асоціацію до кінця 2011 року та парафування угоди, а також проведення реформ в Україні з метою модернізації інфраструктури.

У позиції Комітету також зазначається, що угода про асоціацію має зміцнити верховенство права в Україні, що важливо, передусім, для іноземних інвесторів.

Реклама:

Позиція Комітету з питань закордонних справ буде передана Комітету з питань закордонних справ, який остаточно розгляне проект доповіді Річарда Антоні Легутко (група Європейських консерваторів та реформістів, Польща), щодо рекомендацій раді ЄС, Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх дій про переговори з Україною про угоду про асоціацію 17 листопада.

Після цього проект документу буде винесено на голосування депутатів Європарламенту.

ЄП має схвалити свої рекомендації щодо переговорів у відповідності до Лісабонської угоди, яка розширила деякі його повноваження.

Нагадаємо, що Україна та ЄС розпочали переговори щодо укладення угоди про асоціацію на початку 2007 року, а про зону вільної торгівлі, яка є складовою частиною угоди про асоціацію, - на початку 2008 року.

На сьогодні сторони оголосили про практичне завершення переговорів.

Українська влада сподівається парафувати угоду 19 грудня цього року на саміті Україна-ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!