Українська ГТС важлива для Європи - посол Німеччини

Четвер, 10 листопада 2011, 13:45

Українська газотранспортна система залишається найважливішим маршрутом транспортування російського газу до Європи.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юргент Гаймзет, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нам відомо, що українська ГТС залишається найбільш важливим транспортним шляхом російського газу в Європу", - сказав він.

За словами дипломата, модернізація української ГТС, яка нині проводиться, є найбільш економічно вигідним і ефективним шляхом для того, щоб зберегти цю важливу нитку подачі газу з Росії до Європи.

Реклама:

При цьому він додав, що німецькі підприємства виявляють великий інтерес до участі в модернізації української ГТС.

Водночас, посол відзначив важливість реалізованого проекту будівництва газопроводу "Північний потік", який забезпечить додаткову енергетичну безпеку країн Європейського Союзу, зокрема, Німеччини.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, у свою чергу, відзначив надійність української ГТС та її економічну привабливість.

"Тому ми відстоюємо позицію, що наша ГТС – один із найбільш економічно вигідних напрямків транзиту російського газу в Європу", - підкреслив міністр.

При цьому Бойко сказав, що Україна з розумінням ставиться до будівництва "Північного потоку", який забезпечить подачу в Європу додаткових обсягів природного газу, що добувається на родовищі Штокманське і Ямальському півострові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!