Янукович дав добро на антикорупційну стратегію

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 14:17

Президент Віктор Янукович ухвалив наказав схвалити Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки.

Відповідний указ глави держави від 21 жовтня опубліковано на його сайті, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, метою цієї стратегії є зниження рівня корупції в Україні шляхом усунення передумов її виникнення.

Завданнями Національної антикорупційної стратегії є визначення кола причин і умов, що породжують корупцію, шляхів мінімізації факторів, які детермінують її виникнення і негативні наслідки.

Реклама:

Крім того, серед завдань - визначення основних напрямів державної політики у сфері запобігання та протидії корупції; підвищення ступеня довіри до органів державної влади та органам місцевого самоврядування, впровадження системи моніторингу ефективності антикорупційного законодавства та забезпечення його виконання.

Відповідно до указу, реалізація Національної антикорупційної стратегії повинна здійснюватися з дотриманням рівності всіх перед законом; забезпеченням дотримання прав і свобод людини і громадянина у відносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Крім того, основоположними принципами стратегії є невідворотність юридичної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення; відкритість і прозорість діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо реалізації Національної антикорупційної стратегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!