Єврокомісія обшукала офіси імпортерів газу

Вівторок, 27 вересня 2011, 20:58

Офіцери Єврокомісії провели у вівторок обшуки в офісах європейських компаній - імпортерів газу за підозрою в здійсненні постачальниками палива антиконкурентної практики.

Про йдеться в повідомленні Єврокомісії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Європейська комісія може підтвердити, що сьогодні чиновники комісії провели раптові перевірки в офісах компаній, що працюють в області постачання, транспортування та зберігання природного газу в ряді держав-членів", - йдеться в прес-релізі ЄК.

"Комісія побоюється, що зацікавлені компанії можуть займатися антиконкурентною практикою в порушення антимонопольного законодавства ЄС, або що вони володіють інформацією, що відноситься до такої практики", - відзначає ЄК.

Реклама:

"Комісія розслідує можливі антиконкурентні практики в галузі поставок природного газу в державах-членах Центральної та Східної Європи. Розслідування фокусується на рівні поставок, де в односторонньому порядку або шляхом угод конкуренція може бути утруднена або затримана", - відзначається в повідомленні.

Прес-служба ЄК також підкреслює, що є підозри щодо "обмежувальної поведінки", такої як поділ ринку, перешкоди доступу до мережі, перешкоди диверсифікації поставок, а "також можлива експлуататорська поведінка", наприклад, завищені ціни.

"Будь-яка така поведінка може бути порушенням антимонопольних правил ЄС, які забороняють зловживання домінуючим становищем та обмежувальної ділової практики", - пояснює регулятор.

У той же час Комісія також вивчає підозри антиконкурентної поведінки на шкоду самим постачальникам, наголошується в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!