Кабмін віддасть молоді старі борги

Понеділок, 26 вересня 2011, 14:38

Уряд подовжив на рік  або до початку чи відновлення будівництва виплату боргу за програмою державного пільгового кредитування будівництва чи придбання житла, здійснюваною в 2007 році.

Про це йдеться в постанові №991 від 21 вересня 2011 року "Деякі питання погашення кредитів, наданих у 2007 році на будівництво чи придбання житла окремим категоріям громадян", розміщеній на урядовому порталі, передає УНІАН.

Згідно з документом, термін виплати боргу, окрім відсотків за користування кредитом, подовжується у зв`язку з порушенням понад 6 місяців термінів введення в експлуатацію житла.

Регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву і позичальник можуть внести в кредитний договір зміну щодо визначення пільгового періоду для сплати основної суми боргу, окрім відсотків за користування кредитом, на строк до одного року або до початку чи відновлення будівництва.

Реклама:

Постановою визначається, що в разі порушення термінів платежу з погашення кредиту з позичальника стягується пеня в розмірі 0,01% суми зобов`язань за кредитом, термін виконання яких наступив, за кожен день прострочення.

Встановлюється така черговість погашення боргу: пеня, прострочені платежі, відсотки за користування кредитом і основний платіж із погашення кредиту.

Як повідомлося, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в 2007 році профінансував програми забезпечення молоді житлом на суму 178,5 мільйона гривень, що на 3% більше запланованого.

У 2007 році програма з надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім`ям і самотнім молодим громадянам на будівництво й придбання житла була профінансована з держбюджету в розмірі 64,3 мільйона гривень із запланованих 50 мільйонів гривень.

За рахунок такого фінансування пільгові кредити на житло отримали 650 молодих сімей

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!