Долар та єна б'ють рекорди зростання

Четвер, 22 вересня 2011, 14:31

Курси долара та єни до більшості світових валют зростають протягом торгів на тлі зниження в інвесторів "апетиту до ризику" після того, як Федеральна резервна система (ФРС) попередила про наявність істотних ризиків.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

У парі з євро долар до 13:45 зміцнився до 1,3448 долара - максимальної позначки з 14 лютого 2011 року в порівнянні з 1,3573 долара на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.

Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США: євро, єни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони, підскочив до максимуму за сім місяців 2011 року.

Реклама:

У парі з японською нацвалютою євро опустився з 103,76 до 102,62 єни - мінімуму з червня 2001 року. Долар подешевшав з 76,46 до 76,34 єни. 

"ФРС вибрала вкрай обережний підхід, і тепер ми рухаємося до більшого неприйняття ризику, що підтримує курс долара. Інвестори стурбовані ризиками в світовій економіці", - заявила керівник відділу валютної стратегії JPMorgan Chase в Лондоні Одрі Чайлд-Фрімен. 

Комітет з відкритих ринків (FOMC) ФРС запустив у середу нові заходи зі стимулювання економіки США, вирішивши змінити структуру портфеля облігацій на користь більш "довгих" паперів і не знижувати інвестиції в іпотечні облігації. 

Американський центробанк заявив, що в період до червня 2012 року купить довгострокові Treasuries на 400 мільярдів доларів за рахунок надходжень від продажу бондів з погашенням протягом найближчих трьох років.

Це має збити рівень довгострокових кредитних ставок і тим самим підтримати інвестиції, житловий сектор. Крім того, кошти, що надходять від погашення облігацій іпотечних агентств, будуть реінвестуватися в нові аналогічні облігації з терміном погашення до 30 років. 



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!