Колесніков пропонує підняти ціни на залізничні квитки до Європи

Понеділок, 8 серпня 2011, 15:45

Міністерство інфраструктури підготувало і винесло для громадського обговорення проект наказу, яким підвищиться вартість проїзду в напрямку Київ-Берлін і Київ-Варшава.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу міністерства.

Документом пропонується затвердити незмінний рівень тарифів в усіх сполученнях на напрямі Схід-Захід.

Разом з тим як виняток підвищиться вартість проїзду в поїзді №29 Київ-Берлін на 22% - вона становитиме 1745,15 гривні; проїзд у поїзді №67 Київ-Варшава коштуватиме 892,16 гривні, подорожчання становитиме 31%.

Реклама:

Як відзначають у відомстві, таке підвищення вартості квитка і плацкарти аргументоване тим, що німецькі залізниці встановили додаткову плату за проводку потягу територією Німеччини.

Зокрема, в 2010 році така плата становила в середньому 55 тисяч євро за місяць, а в першому кварталі 2011 року - 37 тисяч євро за місяць.

Як нагадують в Мінінфраструктури, рівень тарифів у міжнародному сполученні Схід-Захід не змінювався впродовж останніх 10 років.

Вартість проїзду мінялася тільки залежно від коливання курсу євро до гривні.

Згідно з повідомленням, прийняття даного наказу дасть змогу встановити граничний рівень вартості квитка по території залізниць України, плацкарти у вагонах залізниць України на весь шлях проходження, перевезення багажу і порожнього пробігу спеціальних пасажирських поїздів і вагонів у сполученні між Україною і країнами далекого зарубіжжя.

Зауваження і пропозиції щодо вказаного проекту приймаються до 5 вересня 2011 року в "Укрзалізниці".

Як відомо, нині на залізницях України діють тарифи, затверджені наказом Міністерства транспорту і зв'язку №1037 "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів і багажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні Схід-Захід" від 18 серпня 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: