"Нафтогаз" домовився з італійцями спільно розробляти шельф

Понеділок, 8 серпня 2011, 11:00 -

"Нафтогаз" домовився з італійським концером Eni про співробітництво в дослідженні геологічних властивостей надр Україні на суші і глибоководної частини Чорного моря.

Як повідомляє прес-служба "Нафтогазу", сторони підписали відповідну угоду 28 липня, яка передбачає можливість участі Eni в розвідці, комерційній розробці, дослідно-промислової та промислової видобутку вуглеводнів.

Раніше великобританська Cadogan Petroleum Plc затвердила продаж італійській Eni SpA 60% в Покровському і Загорянському родовищах.

Операція здійснена шляхом концентрації компанією Eni International BV через Eni Ukraine Holdings BV до 60% статутного капіталу компаній Zagoryanska Petroleum BV і Pokrovskoe Petroleum B.V.

Реклама:

Італійська компанія буде управляти новими активами разом з нинішнім власником, компанією Cadogan Petroleum, за допомогою створеного сторонами спільного підприємства.

Eni планує інвестувати у родовища понад 100 мільйонів доларів за умови успішного розвитку запланованих програм з буріння і сейсморозвідці.

Cadogan Petroleum є оператором з підготовки і розвідки газоконденсатних родовищ на площі 121 кв. км Дніпро-Донецького басейну. В цілому, за даними Cadogan, компанія володіє 11 ліцензіями.

Eni (Ente Nazionale Idrocarburi) - італійська нафтова і газова компанія. Концерн веде діяльність в 70 країнах світу.

Добовий видобуток нафти і газу - 1,74 мільйона барелів нафтового еквіваленту. Доведені запаси - 6,84 мільярда барелів нафтового еквіваленту.

Eni веде розвідку і видобуток нафти і газу в Італії, Північній і Західній Африці, Північному морі і Мексиканській затоці, а також є оператором Кашаганського нафтового родовища на Каспії (18,52%) і співоператором газоконденсатного родовища Карачаганак (32,5%).

20,31% акцій належать міністерству економіки і фінансів Італії, 9,99% - держкомпанії CDP. Всім іншим акціонерам законодавство Італії забороняє мати пакети більше 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: