Національна радіокомпанія отримала вже п’яте попередження

Середа, 31 серпня 2011, 18:34

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення за результатами перевірки винесла п'яте попередження Національній радіокомпанії України.

Про це на засіданні повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, передає "Радіо свобода".

Серед головних порушень - переривання прямої трансляції засідань Верховної ради програмами власного виробництва, відсутність позивного сигналу протягом більш ніж 3 годин, а також зменшення обсягу власного ефірного продукту.

На думку Головатенко, на відміну від обласних та місцевих комунальних установ, НРКУ - "єдина компанія, яка працює сьогодні з суттєвим недотриманням законодавства".

Реклама:

Натомість, присутній на засіданні Нацради заступник генерального директора НРКУ Валерій Левченко, головна причина конфлікту - "конкуренція на ринку радіомовлення, куди не хочуть допускати Нацрадіо".

Кількість санкцій, більша за 3, в Україні застосовується лише щодо державних компаній.

Законодавством також передбачена можливість судового розгляду проблеми.

Водночас, як повідомили у Нацраді, вона не зацікавлена у вирішенні питання у судовому порядку через "розуміння технологічних та фінансових проблем НРКУ", а також перспективи її перетворення на суспільний мовник.

Також у Нацраді поінформували, що перевірка, яка спричинила п'яте попередження, відбулася на прохання Нацрадіо скасувати попередню санкцію.

Перше попередження НРКУ отримала 2001 року.

Крім Нацрадіо, попередження сьогодні отримали ще 8 установ. Санкції не передбачають матеріальну відповідальність, проте впливають на подовження ліцензії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: