Рада ввела маркування імпортних телефонів

Вівторок, 5 липня 2011, 14:04

Радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, які імпортуються та експлуатуються в Україні, повинні мати документ про підтвердження їх відповідності стандартам.

Також ці пристрої повинні бути промарковані обліковою маркою, що підтверджують законність їх ввезення, реалізації й експлуатації в Україну і забезпечують контроль над їх обігом, інформує "Інтерфакс".

Відповідний закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг" прийняла Верховна рада у вівторок 246 голосами при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"Порядок маркування ..., а також розмір плати за покриття витрат встановлює Кабінет міністрів", - говориться в документі.

Реклама:

Дану поправку в законопроект під час підготовки його до другого читання вніс народний депутат від Партії регіонів Артем Синиця.

Він же запропонував відмовитися від первинної пропозиції, зафіксованого в назві закону, про спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг.

В результаті при прийнятті закону в цілому депутати відмовилися від скасування ліцензування місцевого фіксованого зв'язку, фіксованого зв'язку з бездротовим доступом, мобільного зв'язку, надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж ефірного теле і радіомовлення, проводового мовлення та телемереж.

У разі підписання президентом закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: