Північному потоку закрили вхід в Європу - ЗМІ

Вівторок, 5 липня 2011, 11:09
Будівництво німецького газопроводу NEL, який повинен з'єднати Північний потік з газотранспортною системою Європи, призупинено судом.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на агентства Deutsche Depeschendienst і Deutsche Presse-Agentur.

Відповідне рішення ухвалив Вищий адміністративний суд Люнебурга (Нижня Саксонія) за клопотанням 18 жителів міста Вінзен-на-Луе, які виступили проти прокладки газопроводу через їхнє місто.

Суд задовольнив їхню вимогу, і підставою були не стільки "проблеми у використанні приватної землі під будівництво", скільки "питання безпеки", йдеться у публікації.

"NEL повинен буде пройти в 30-50 метрах від житлових будинків і навіть територією школи та спортивного майданчика, тоді як ряд експертів висловлювалися за те, щоб в радіусі 350 метрів від газопроводу нічого не було", - пише видання.

Як пояснили в суді, маршрут спланувало місцеве земельне відомство з гірської промисловості, енергетики та геології.

Тепер суд призупинив будівництво NEL, даючи можливість відомству, а також консорціуму компаній, які будують газопровід - E.On Ruhrgas, Wingas і Gasunie - спільно представити альтернативні варіанти прокладки.

"У які терміни це має бути зроблено, в суді не пояснили, а в названих компаніях і відомстві від коментарів відмовилися", - йдеться у публікації.

Представник E.On Ruhrgas Хельмут Ролофф зазначив, що це проблема локальна та "будівництво інших ділянок NEL триває".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!