Тимошенко почула у допиті свідка компромат на Януковича

Вівторок, 26 липня 2011, 18:27

Для технологічних потреб транзиту в 2009 році використовувався газ за ціною 153,9 долара, отриманий від "РосУкрЕнерго".

Про це під час допиту на судовому засіданні у справі проти Юлії Тимгошенко сказав заступник керівника департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків НАК "Нафтогаз України" Ярослав Диковицький.

"Згідно з рішенням правління "Нафтогазу", для цих потреб (транзиту російського газу) було спрямовано ресурси, отримані з підземних сховищ по ціні 153,9 долара. За такою ціною газ був проданий "Укртрансгазу", - сказав свідок.

Він зазначив, що правління "Нафтогазу" ухвалило рішення направити на технологічні потреби транзиту саме цей газ, "щоб не збільшувати тариф на транспортування російського газу для Європи".

Реклама:

На питання прокурора, чи було завдано збитків "Нафтогазу", якщо враховувати куплений у "РосУкрЕнерго" газ за ціною 153,9 долара, свідок відповів: "Якщо враховувати газ за такою ціною, то при реалізації цього газу збитків не було".

Водночас, за словами свідка, у 2010 році придбання 10 мільярдів кубометрів у "РосУкрЕнерго" було визнано незаконним, то в розрахунках вони виходили із середньорічної ціни 232 долара.

У свою чергу Юлія Тимошенко під час виступу свідка перебила його і заявила: "Ви щойно задокументували злочин Януковича, бо саме рішенням Януковича газ забрали у держави і віддали "РосУкрЕнерго", і нормально в тіні його поділили Янукович, Льовочкін, Фірташ, Бойко, і, можливо, ваш Пшонка".

Також, за словами свідка, виконання рішення Стокгольмського суду "завдало збитків "Нафтогазу" у розмірі 26 мільярдів гривень".

"Я прошу це запротоколювати", - сказала з місця Тимошенко.

Після цього між нею та суддею Родіоном Кірєєвим сталася традиційна перепалка, в ході якої Тимошенко сказала йому: "Ви не суд, ви маріонетка, яка хоче здійснити розправу без участі захисту".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: