Moody's знизило рейтинг Греції

Понеділок, 25 липня 2011, 09:39

Рейтингове агентство Moody's Investors Service у понеділок знизило довгостроковий рейтинг Греції за зобов'язаннями в іноземній валюті на три щаблі - з Саа1 до Са.

Прогноз по рейтингу - "що розвивається", говориться в повідомленні Moody's. Са - другий знизу рівень рейтингів за шкалою Moody's, передає "Інтерфакс".

Згідно з визначенням, рейтинги рівня Са означають високо спекулятивний характер облігацій, часто спостерігається прострочення платежів.

Moody's відзначає, що розроблена Євросоюзом програма додаткової допомоги Греції допускає контрольований дефолт, і стверджує, що ця програма повинна лише виграти час для Греції.

Реклама:

На думку аналітиків агентства, приватним кредиторам Греції загрожують істотні збитки, а майбутнє вартості грецьких цінних паперів на ринку залишається невизначеним.

Moody's має намір провести переоцінки профілю кредитних ризиків за борговими зобов'язаннями уряду Греції після завершення обміну держоблігацій.

Євро подешевшав до єни і долара після зниження рейтингу Греції, ліквідувавши ранковий підйом.

Лідери Євросоюзу минулого четверга погодили новий пакет допомоги Греції обсягом 109 мільярдів євро, який буде підтриманий також приватними кредиторами, які погодилися піти на обмін належних їм облігацій на папери з більш тривалими строками погашення.

Приватний сектор додатково виділить ще 50 мільярдів євро у формі зниження процентних ставок за грецькими борговими зобов'язаннями і продовження термінів їх погашення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!