Уряд шукає два мільярди на Дарницький вокзал

Вівторок, 12 липня 2011, 11:22

Міністерство інфраструктури Україні і "Південно-Західна залізниця" оголосили конкурс із залучення інвесторів для завершення будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві.

Як повідомляється в оголошенні, орієнтовна кошторисна вартість другої черги будівництва становить 1,79 мільярда гривень відповідно до техніко-економічним обгрунтуванням, затвердженим розпорядженням уряду №758 від 19 вересня 2007 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до публікації, на пасажирському вокзальному комплексі на станції "Дарниця" не завершено будівництво головної будівлі вокзалу з центральним тунелем, відкритої стоянки автомобілів на 300-350 машиномісць, головного перону і зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення.

Розміщення нового Дарницького вокзалу обумовлено рішенням генплану Києва. Загальна площа ділянки будівництва становить 21 га.

Реклама:

Як повідомляється в оголошенні, конкурс буде проводитися по 6 вересня 2011 року, результати конкурсу оголошені з 7 по 20 вересня того ж року.

Раніше з посиланням на віце-прем'єра - міністра інфраструктури Бориса Колесникова повідомлялося, що близько 80% території Дарницького вокзалу в Києві буде виставлено на публічні торги з продажу землі під будівництво гіпермаркетів і торгових комплексів.

Перша черга будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві була завершена в січні 2007 року.

До її складу увійшли транзитний пішохідний тунель під усіма шляхами з виходами на платформи, південний вестибюль, південний і північний ділянки привокзальної площі, а також тимчасові автостоянки на 162 і 18 машиномісць.

Будівництво безпосередньо будівлі вокзалу загальною площею 71,68 тисячі кв. м передбачено в рамках другої черги, проектне рішення якої ще не розглядалося, однак роботи з основної будівлі почалися ще в 2004 році.

На 2008 рік на його місці був уже зведений каркас з монолітного залізобетону.

Завершення будівництва об'єкта передбачається за рахунок інвесторів.

Мінтрансзв'язку і Південно-Західна залізниця планували в жовтні 2010 року оголосити конкурс на завершення будівництва другої черги Дарницького залізничного вокзалу в столиці.

Третя, четверта і п'ята черги будівництва, проектні рішення яких також ще не затверджені, передбачають поетапне освоєння всієї території на виділеній під забудову ділянці площею 21 га.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!