Лукашенко знову купуватиме струм з України та Росії

П'ятниця, 1 липня 2011, 13:26

Білорусь в п'ятницю відновить імпорт електроенергії з України.

Поставки з Росії відновляться пізніше, до кінця суботи, заявив перший віце-прем'єр Білорусії Володимир Семашко, передає "Інтерфакс-Україна".

"З Україною ми відновлюємо поставки сьогодні, з Росією - сьогодні-завтра", - повідомив Семашко журналістам у Мінську в п'ятницю.

Реклама:

Відповідаючи на питання агентства про стан розрахунків за імпорт електроенергії з Україною, перший віце-прем'єр повідомив, що не вважає цю ситуацію кризовою.

"Ніяких проблем немає. Кілька днів тому в мене відбулася телефонна розмова з Клюєвим - перший віце-прем'єр України. Я обіцяв розрахуватися до 15 числа, але, думаю, що ми зможемо це зробити набагато раніше, протягом декількох найближчих днів", - додав  Семашко.

Говорячи про розрахунки з Росією, перший віце-прем'єр нагадав, що в середу Білорусь  перерахувала Росії другий транш заборгованості в сумі 21 мільйонів, таку ж суму республіка залишилася винна.

"Цей залишок у 21 мільйонів ми закриємо в найближчі дні", - сказав він.

Семашко підкреслив, що Білорусь не буде відмовлятися від імпортної електроенергії і має намір отримувати її і з Росії, і з Україною.

На його думку, така диверсифікація поставок дозволяє забезпечувати енергетичну безпеку республіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!