Партії Тимошенко і Яценюка прозвітували про свої доходи

Вівторок, 7 червня 2011, 19:11 -

Протягом першого півріччя 2011 року лише 33 політичні партії України опублікували у загальнодержавних засобах масової інформації фінансовий звіт про доходи і видаткию

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, передає пресс-служба міністерства.

За словами голови відомства, закон не визначає термінів звітності та форми звітності.

Відповідно до законодавства, політична партія зобов'язана щорічно опубліковувати в загальнодержавному засобі масової інформації фінансовий звіт про доходи і видатки, а також звіт про майно політичної партії.

Реклама:

За даними Міністерства юстиції, найчастіше фінансова звітність опубліковується партіями в газетах "Урядовий кур'єр" та "Голос України".

Використовуються для опублікування й популярні всеукраїнські суспільно-політичні газети.

Наприклад, фінансову звітність політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко було опубліковано в газеті "Вечерние вести".

Відповідно до звіту, партiя "Батькiвщина" мала 2010 року дохiд у 165,378 мільйона гривень. У той же час, витрати партії становили 169,895 мільйона гривень.

Iз 33 партiй, що опублiкували звiти, "Батькiвщина" за рiвнем доходiв посiдає друге мiсце, на першому - партiя "Фронт змiн".

За даними звiту "Фронту змiн", опублiкованого в газетi "Урядовий кур'єр" у травнi, у 2010 роцi партія Арсенія Яценюка мала дохід у 306,137 мільйона гривень при витратах у 301,371 мільйона.

Комунiстична партія, яка оприлюднила звiт у партiйнiй газетi, зазначила доходи у 21,939 мільйона гривень, витрати - 21,897 мільйона гривень.

При цьому серед 33 партiй, якi оприлюднили звiти в першому пiврiччi 2011 року, за даними прес-служби Мiн'юсту, ще немає таких великих парламентських партiй як Партiя регiонiв і "Наша Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: