Зарплати "в конвертах" обійшлися Києву в 1,5 мільярда

П'ятниця, 3 червня 2011, 12:03

Через зарплати "у конвертах" за п'ять місяців бюджет міста не отримав близько 1,5 мільярда гривень.

Про це під час наради з питання легалізації заробітної плати та погашення недоїмки до бюджету та Пенсійного фонду заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації ( КМДА) Руслан Крамаренко, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми всі добре знаємо, що зарплати у приватному секторі вищі, ніж зарплати бюджетників і держслужбовців. За п'ять місяців поточного року до бюджету Києва надійшло 2,3 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. За даними Українського аналітичного центру, тіньова заробітна плата становила близько 40%. Це означає, що додатково могло бути залучено до бюджету міста 1,5 мільярда гривень", - зазначив Руслан Крамаренко.

Заступник голови КМДА додав, що згідно з аналітичними даними за 4 місяці 2011 року 180 тисяч працюючих киян при повному робочому дні отримують офіційну зарплату, меншу від мінімальної. А 650 тисяч киян отримують зарплату до 1,5 тисячі гривень.

Реклама:

"При цьому серед таких "неплатоспроможних" підприємств переважна більшість становлять юридичні, адвокатські, страхові та охоронні компанії. Всі факти щодо підприємств, які нараховують працівникам зарплату на рівні нижче встановленого законодавством, ми спільно з Пенсійним фондом направляємо в правоохоронні органи", - сказав Руслан Крамаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: