"Нафтогаз" домовляється зі Statoil про шельф і сланцевий газ

Четвер, 2 червня 2011, 11:14

"Нафтогаз" веде переговори з норвезькою нафтогазовою держкорпорацією Statoil ASA про розвідку і видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного моря та розробку покладів газу нетрадиційних джерел на заході Україні.

Як говориться в повідомленні НАКу, в кінці травня 2011 року компанії обговорили проект відповідної угоди про співпрацю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект угоди про спільну діяльність між компаніями проходить узгодження в головному офісі Statoil", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, "Нафтогаз Україна" досяг домовленості з Statoil про навчання своїх фахівців в компанії.

Реклама:

НАК також повідомив, що продовжує переговори з Exxon Mobil Corp, Chevron і нафтосервісної компанією Halliburton (всі - США) з метою залучення їх до видобутку вуглеводнів на території Україні.

Як повідомлялося, Україна має намір залучити міжнародні компанії до дослідження проблем реабілітації відпрацьованих і економічно неефективних родовищ нафти і газу на території країни, а також до видобутку газу з нетрадиційних джерел, будівництва регазифікаційного терміналу з прийому зрідженого природного газу.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір залучити міжнародні компанії до видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України видобуток газу на території України в 2010 році скоротився на 5,3% в порівнянні з 2009 роком - до 20,547 мільярда куб. м, у тому числі природного - на 3,7%, до 19,207 мільярда куб м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!