Росія розраховує на Україну в Митному союзі

Середа, 25 травня 2011, 13:35

Росія, як і раніше, хоче бачити Україну в Митному союзі і Єдиному економічному просторі.

Про це заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв у середу в Києві під час II форуму регіонів України та суб'єктів Уральського федерального округу РФ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Формулу президента Януковича "3+1" ми сприймаємо як відновлення повномасштабної участі України у формуванні та розвитку нашого спільного економічного простору", - сказав Глазьєв.

Він нагадав, що найближчим часом завершується робота над формуванням єдиних митних правил на російсько-казахському і російсько-білоруському кордонах, а наступним етапом буде формування ЄЕП і перехід до спільного ринку товарів і послуг.

Реклама:

За словами Глазьєва, Україна стояла біля витоків процесу економічної інтеграції та формування ЄЕП, "і ми дуже розраховуємо на поновлення повномасштабного участі України в цих процесах".

"Хоча чиновники ЄС вважають, що участь Україні у Митному союзі є неприйнятною, ми все-таки розраховуємо на здоровий глузд, тверезий економічний розрахунок і розуміння суспільства, на успіх нашої співпраці", - заявив російський чиновник.

Він також із жалем зазначив, що російська сторона не знає, які умови пропонує Україні зі створення зони вільної торгівлі ЄС.

Водночас, Глазьєв переконаний, що російській і українській сторонам необхідно погоджувати політику з євроінтеграції.

"Ми повинні бути впевнені в тому, що євроінтеграція дасть нам загальний позитивний економічний ефект, і нам було б дуже важливо погоджувати політику в цьому аспекті і виступати із загальнонапрацьованих позицій", - сказав він.

Глазьєв також відзначив, що в рамках Митного союзу ідуть переговори з ЄС, і учасники цих переговорів готові об'єднати зусилля з українською стороною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!