В уряді хочуть 15 тисяч ОСББ до 2012 року

Вівторок, 24 травня 2011, 15:37

До кінця 2011 року в Україні може з`явитися 14,5 тисячі об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Такі плани виношує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального, заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Юрій Хіврич.

Хіврич зазначив, що створення ОСББ є одним з головних завдань у ході цілісного реформування сфери житлово-комунального господарства.

"На сьогодні у нас створено 12037 ОСББ",- сказав він, відзначивши, що до кінця року планується створити ще 2,5 тисячі таких об'єднань, таким чином загальна кількість ОСББ сягне 14,5 тисячі.

Реклама:

"Наразі за чотири місяці нашої роботи ми створили тільки 700. На жаль, темпи створення ОСББ сповільнено, але ми вважаємо, що зараз їхній час настав, і темпи пришвидшаться", - сказав Хіврич.

За його словами, більшу кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків планують створити наступного року.

"Ми маємо вийти на 20 тисяч ОСББ, а до 2014 року включно треба буде створити 45 тисяч", - сказав перший заступник міністра, підкресливши, що це буде близько 70% усіх багатоквартирних будинків.

Хіврич відзначив, що найактивніше над утворенням таких об'єднань працюють у Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: