Європейського чиновника посадили через корупцію в Україні

Четвер, 12 травня 2011, 16:39

Суд Бельгії визнав колишнього співробітника делегації ЄС в Україні винним у корупції і засудив його до тюремного ув'язнення і штрафу

Вирок оприлюднений 47-ї палатою кримінального суду в четвер у Брюсселі, повідомляє офіс Європейського управління по боротьбі з шахрайством - OLAF, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з вироком, колишній співробітник делегації ЄС в Україну засуджений до 18 місяців тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 5 тисяч євро.

При цьому враховано, що шість місяців попереднього ув'язнення він вже відбув. Прізвище колишнього співробітника делегації ЄС в Україну не повідомляється.

Реклама:

Генеральний директор OLAF Джованні Кесслер зазначив, що кримінальне судочинство щодо персоналу ЄС є рідкісним випадком, і часто займає досить тривалий проміжок часу.

У повідомленні наголошується, що співробітник ЄС вимагав від учасників конкурсів, зокрема, у сфері надання допомоги з подолання наслідків аварії на ЧАЕС у рамках програми TACIS, 4% комісії.

Одна з компаній погодилася заплатити 2,5% від вартості контракту на загальну суму 19 мільйонів євро.

Але так як тендер був зупинений до того, як контракт був укладений, співробітник ЄС не отримав комісійних, також не було заподіяно ніяких збитків бюджету ЄС.

OLAF отримав інформацію про те, що один із співробітників делегації ЄС в Україні вимагає комісійні, від компанії, яка відмовилася від такої пропозиції.

У зв'язку з цим було проведено розслідування, яке підтвердило заяву компанії. Про те, що трапилося була проінформована бельгійська судова влада, яка ініціювала запит в Єврокомісію зняти імунітет з цього співробітника.

Він був арештований в Бельгії в травні 2006 року і перебував під вартою до листопада 2006 року.

Європейська комісія звільнила його із займаної посади у липні 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: