Депутати гарантують споживачам перерахунок вартості послуг теплопостачання

Четвер, 12 травня 2011, 10:22

Верховна рада посилює вимоги до виробників і постачальників житлово-комунальних послуг і змінює порядок розрахунку за них.

Про це ідеться в проекті закону № 7099 депутата від "БЮТ-Батьківщина" Наталії Королевської, який парламент у середу схвалив у першому читанні, пише газета "Комерсант-Україна".

Планується, що оплата теплової енергії вироблятиметься не "у формі попередньої оплати", а відповідно до умов договору між споживачем і постачальником послуг.

У договорах не можна буде прописувати послуги, не передбачені типовими угодами, розробленими Кабінетом міністрів.

Реклама:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства буде встановлювати граничний термін перерв у наданні послуг, пов'язаних із аваріями або ремонтом теплових або водопостачальних мереж.

Якщо відновлення послуги затягнеться, підприємства та місцеві влади зобов'язані будуть "здійснити заходи щодо зменшення негативних наслідків для споживачів".

При цьому підприємства галузі протягом місяця будуть проводити автоматичний перерахунок вартості послуги, яка не була отримана споживачами.

Серед іншого проектом запропоновано зобов'язати підприємства теплової енергетики розпочинати і завершувати опалювальний сезон одночасно для всіх споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!