Рахункова палата: "Укравтодор" видає бажане за дійсне

Вівторок, 10 травня 2011, 18:21

Рахункова палата заявляє, що інформація про побудову 973 км доріг в Україні у 2010 році, розповсюджена "Укравтодором" у ЗМІ є некоректною.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"Укравтодор" вводить суспільство та ЗМІ в оману, подаючи одні дані замість інших та користуючись незнанням широкими масами населення тонкощів юридичного оформлення завершення будівництва автомобільних доріг", - заявляють в Рахунковій палаті.

Згідно з повідомленням, Рахункова палата у січні - березні 2011 року в ході планового аудиту проаналізувала ефективність використання коштів спеціального фонду держбюджету на заходи з розвитку мережі й утримання автомобільних доріг загального користування.

Реклама:

Акт про результати здійсненої перевірки завізовано заступником голови "Укравтодору" Галушко В.О. без зауважень.

За даними Рахункової палати, у 2010 році рух автотранспорту відкрито на 99,2 км автомобільних доріг загального користування, з яких сертифікати відповідності отримано лише на 31,7 км, тобто саме така протяжність автодоріг загального користування є введеною в експлуатацію.

Про що і зазначено в оприлюдненому офіційному повідомленні прес-служби Рахункової палати.

На підставі даних річного звіту "Укравтодору" за 2010 рік зазначається, що протяжність ділянок автодоріг у 2010 році, на яких здійснювалися, але не були завершені у звітному році роботи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, становила 462,4 км.

"Дані про протяжність капітально відремонтованих автодоріг у річному звіті "Укравтодору" за 2010 рік взагалі відсутні", - обурюються у відомстві.

При цьому, говорячи про побудову 973 км доріг, "Укравтодор" не вказує довжину доріг, введених саме в експлуатацію у 2010 році, а лише зазначає, що на 973 км доріг виконано комплекс дорожніх робіт, необхідних для проїзду ними автотранспортом.

Що ж до введення такої кількості кілометрів в експлуатацію, тобто отримання сертифікату відповідності, "Укравтодор" зазначає, що залишилось врегулювати процедурні питання, пов'язані з підтвердженням обсягів фінансування об'єктів та затримкою надходження коштів на регіональні казначейські рахунки.

"Фактично, і досі залишаються не врегульованими питання оформлення виконаних робіт, а отже 973 км автодоріг не взяті на облік, на зазначену протяжність доріг немає сертифікатів відповідності, що і не дає "Укравтодору" підстав стверджувати факт їхнього введення в експлуатацію у 2010 році", - резюмують в Рахунковій палаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: