Євродепутат: Янукович заявами про Митний союз намагається виграти час

П'ятниця, 8 квітня 2011, 20:40

Президент Віктор Янукович заявами про співпрацю української влади із Російською Федерацією в рамках Митного союзу насправді намагається виграти час, аби завершити переговори про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Таку думку висловив депутат Європейського парламенту Павел Коваль, повідомляє агентство УНІАН.

Політик назвав доручення віце-прем'єру Андрію Клюєву вести переговори про створення зони вільної торгівлі з ЄС "чітким сигналом" наміру української влади завершити їх до кінця 2011 року.

"Як на мене, Янукович зараз грає на час з росіянами, показуючи різні варіанти можливостей, але реально старається завершити переговори щодо угоди про асоціацію (головною частиною якої має бути договір про зону вільної торгівлі)", - сказав депутат, який представляє в Європарламенті Польщу.

Реклама:

Коваль відзначив зростаючий натиск росіян, зауваживши, що зараз важко однозначно сказати, чи Україна вирішить, як зараз декларує влада, інтегруватися з Євросоюзом чи вступить у Митний союз.

"Він (Янукович) фактично у складній ситуації", - сказав євродепутат.

Він зауважив, що до кінця 2011 року стане зрозуміло, який вибір зробить влада України.

"Думаю, до останнього моменту це буде "переговорний фільм жахів", як це часто буває в подібного типу переговорах", - додав він.

Як повідомлялося, 7 квітня Янукович заявив, що Україна хоче співпрацювати з Митним союзом за схемою "3+1".

"Вважаю, що подальший розвиток відносин з Митним союзом буде спиратись на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю та можливу пакетну угоду про співпрацю за формулою "3+1", - сказав він.

Глава держави наголосив, що євроінтеграційний курс не буде перешкоджати розвитку стратегічного партнерства України з РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!