У Німеччині хочуть безвізовий режим з Україною на Євро-2012

Вівторок, 5 квітня 2011, 09:33

Виконавчий директор Східного комітету німецької економіки доктор Райнер Лінднер пропонує призупинити дію візового режиму між ЄС і Україною на час проведення чемпіонату Європи з футболу.

У своїй статті DT.UA один з керівників впливової німецької структури стверджує: Україна не спроможна до початку Євро-2012 виконати всі вимоги, висунуті ЄС в якості обов'язкових умов для встановлення безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною.

"Давайте зважимося на наступний, сміливий крок і призупинимо дії візового режиму для українців на час проведення ЧЄ з футболу, або, як мінімум, скасуємо консульські збори за оформлення віз. Якщо не вдасться досягти згоди у рамках ЄС, то ініціативу в цьому питанні повинна взяти на себе Німеччина", - заявив Лінднер.

За словами Лінднера, "наша кінцева мета - це скасування візового режиму...Чемпіонат Європи допоможе нам збудувати нові мости між Німеччиною, ЄС і Україною. Позитивним сигналом міг би стати безвізовий режим для жителів України на час проведення Євро".

Реклама:

Східний комітет німецької економіки було засновано у 1952 році як колективний орган кількох головних об'єднань підприємницьких спілок Німеччини.

У якості засновників Комітету виступають, зокрема, Федеральний союз німецької промисловості, Федеральна спілка німецьких банків, Об'єднаний союз німецьких страховиків.

Східний комітет німецької економіки виступає в ролі посередника німецьких підприємств на ринках Росії, України, Білорусі, Південно-Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, сприяє розвитку економічних зв'язків між цими регіонами і Німеччиною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!