"Газпром" у трійці найбільших компаній світу

П'ятниця, 22 квітня 2011, 13:34

Російський "Газпром" зайняв третє місце за прибутком в списку з двох тисяч найбільших публічних компаній світу за версією журналу Forbes.

У загальному рейтингу, де враховується крім прибутку виручка, розмір активів і ринкова капіталізація, "Газпром" займає 15-у сходинку, передає Lenta.ru.

Згідно з оцінкою видання, прибуток "Газпрому" за минулий рік становив 25,72 мільярда доларів. На першому місці за прибутком опинилася Nestle із прибутком 36,65 мільярда доларів, а на другому - нафтогазова ExxonMobil, яка заробила 30,46 мільярда.

За капіталізацією ExxonMobil посіла перше місце у списку - 407,2 мільярда доларів. За нею ідуть корпорація Apple-324,3 мільярда і китайський нефтагазовий концерн PetroChina - 320,8 мільярда.

Реклама:

Лідером загального рейтингу Forbes другий рік поспіль став американський банк JPMorgan Chase, який за окремими показниками списку не потрапив навіть до першої десятки.

Другу сходинку загального рейтингу зайняв британський банк HSBC, а третю - колишній лідер списку, американська корпорація General Electric.

Найбільше в рейтингу виявилося американських компаній - 536 компаній. На другому місці за кількістю великих корпорацій Японія - 260.

До п'ятірки також увійшли Китай - 121 компанія, Канада - 67 компаній і Південна Корея - 61 компанія.

У Forbes оцінили сукупну капіталізацію всіх компаній, які потрапили до списку, в 38 трильйонів доларів. При цьому їх загальний прибуток за рік зріс на трильйон доларів до 2,4 трильйона.

Нагадаємо, за версією журналу Forbes в Росії  понад 100 доларових мільярдерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!