ЄБРР дав Україні 4 роки на чорнобильські проекти

Вівторок, 19 квітня 2011, 14:41

У ЄБРР розраховують, що фінансуються донорами проекти по зведенню нового конфайнмента на Чорнобильській АЕС і сховища відпрацьованого ядерного палива будуть завершені в 2015 році. 

"ЄБРР і його керівництво націлене на виконання такого, і ми очікуємо завершення в 2015 році всіх робіт, тобто через чотири роки, щоб народ в Україні та за її межами відчував себе в безпеці", - сказав президент ЄБРР Томас Міров на брифінгу після донорської конференції Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна". 

У свою чергу прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон висловив вдячність країнам-донорам, і висловив упевненість у тому, що "країни, які ще не готові назвати суму допомоги, ці країни висловили на словах свою готовність в майбутньому продовжувати таку співпрацю і надати відповідні внески".

"Я вважаю, що після перерахунку 550 мільйонів євро - це мінімальна необхідна сума", - сказав глава французького уряду на брифінгу у Києві.

Реклама:

"Що стосується додаткового внеску від ЄБРР, то я хочу висловити готовність знову зібратися за круглим столом і замкнути коло, щоб роботи, намічені на 2015 рік, були успішні", - підкреслив Фійон.

Україна і Франція були ініціаторами донорської конференції в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!