СБ вивчає продаж "Нафтогазу" на IPO

Субота, 16 квітня 2011, 13:48

Світовий банк вивчає питання про можливість продажу акцій НАК "Нафтогаз України" на IPO.

Про це в інтервю виданню "Дзеркало тижня. Україна" сказав директор Світового банку по Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер.

"Нині ми уважно вивчаємо це питання", - зазначив він.

За словами Райзера, газовий сектор в Україні - це дуже цінний бізнес. З іншого боку, він потребує колосальних інвестицій, щоб мати можливість реалізовувати свій потенціал.

"Адже сьогодні використовується інфраструктура, побудована багато років тому, а потім багато років цей сектор був недоінвестований. У цьому контексті позиція Світового банку така: ми хочемо допомогти "Нафтогазу України" стати інвестиційно привабливою компанією, що дасть їй змогу залучати необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу", - сказав Райзер.

Він зауважив, що йдеться про стандартні комерційні інвестиції, а не безпосередньо про інвестиції міжнародних фінансових організацій або ж про інвестиції, які зможе отримати "Нафтогаз" на основі якихось двосторонніх міждержавних домовленостей.

21 березня президент Янукович сказав, що вважає за можливе продаж частини акцій "Нафтогазу України" на міжнародних біржах для оптимізації його роботи.

1 квітня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Кабінет міністрів має намір продати до 25% акцій "Нафтогазу". За його словами, уряд розраховує одержати за міноритарний пакет акцій, за найпесимістичнішими прогнозами, 5-6 мільярдів доларів. 

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їхнім транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: