Справу про "швидкі" Тимошенко" передали до суду

Середа, 13 квітня 2011, 11:36

Генеральна прокуратура передала до Апеляційного суду Києва кримінальну справу щодо розмитнення тисячі автомобілів марки Opel Combo.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

У повідомленні вказується, що ГПУ 12 квітня 2011 року був затверджений обвинувальний висновок та направлена до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальна справа за обвинуваченням двох працівників Київської регіональної митниці за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу.

"Досудовим слідством встановлено, що ці посадові особи в 2009 році, допустивши службову недбалість, неправомірно провели митне оформлення 1000 типових автомобілів марки Opel Combo Adaptеd 1,4 Twinport як спеціалізованих і адаптованих для надання медичної допомоги", - сказано в повідомленні.

Реклама:

"Насправді транспортні засоби відрізнялися від звичайних лише наявністю двох стандартних коробок для медичного обладнання, килимками та логотипами, нанесеними на кузові із інформацією про надання медичної допомоги", - зазначають у ГПУ.

Ці дії, за даними прокуратури, призвели до того, що в державний бюджет не було донараховано митні платежі на суму понад 9 млн. гривень, що призвело до "тяжких наслідків для інтересів держави".

Обвинувачені взяті на підписку про невиїзд.

Як повідомлялося, ця кримінальна справа була на початку 2011 року порушена Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за матеріалами міжнародного аудиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!