Кошти від підвищення тарифів уряд кине на освоєння газових родовищ

Вівторок, 12 квітня 2011, 11:05

Україна направить 1,2 млрд. гривень на освоєння газових родовищ на Чорному та Азовському морях в 2011 році за рахунок підвищення тарифів на газ для населення.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в інтерв'ю газеті "День".

"Додаткові кошти від підвищення тарифів на газ для населення підуть на збільшення видобутку газу в нашій країні. Приблизно 1,2 млрд. гривень уже цього року будуть спрямовані на освоєння ліцензій, які належать державі - на Азовському і Чорному морях. Це Суботинське, Штормове, Одеське родовища", - зазначив міністр.

Також він підкреслив, що восени 2011 року на Суботинське родовище прибуде сучасна бурова платформа, яку НАК "Нафтогаз України" купила в Сінгапурі.

Реклама:

Як повідомлялося, Національна комісія з регулювання електроенергетики планувала розглянути питання підвищення роздрібних тарифів на газ для населення 17 березня, проте розгляд питання був відкладений на невизначений термін.

У кінці березня постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр повідомив, що фінустанова погодила підвищення тарифів на газ для населення і теплокомуненерго на 20% у квітні і 10% у червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: