Міненерговугілля до серпня відкоригує Енергетичну стратегію

Четвер, 3 березня 2011, 13:35

Міністерство енергетики та вугільної промисловості до серпня 2011 року завершить внесення змін до Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Про це заявив заступник голови міністерства Микита Константинов у четвер під час "Українського енергетичного форуму", організованого Інститутом Адама Сміта, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника міністра, оновлений документ буде виходити з реальної оцінки прогнозів економічного розвитку України, а також збільшення потреби в енергоспоживанні.

Зокрема, коригування документа торкнеться плану з будівництва блоків атомних електростанцій у бік зменшення.

Реклама:

Константинов відзначив, що в цьому документі особливий акцент буде робитися на середньострокову перспективу, на найближчі 2-3 роки.

При цьому в подальшому документ також буде оновлюватися.

"Це буде живий документ і він, швидше за все, буде коригуватися кожні 2-3 роки", - додав заступник глави Міненерговугілля.

Як повідомлялося, уряд під керівництвом Юрія Єханурова затвердив Енергетичну стратегію України на період до 2030 року в березні 2006 року.

Стратегія ґрунтувалася на прогнозі зростання ВВП за цей період в 3,1 разу і збільшення споживання паливно-енергетичних ресурсів в 1,5 разу.

Вона також передбачала пріоритетний ріст генерації та споживання електроенергії (в 2,2 разу) у порівнянні зі споживанням інших видів енергії.

У першу чергу, ідеться про атомну генерацію, виробництво якої заплановано до 2030 року збільшити майже в 2,5 разу.

Передбачалося також майже удвічі збільшити частку вугілля в енергобалансі країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!