Кернес звинуватив Рахункову палату в короткозорості

Вівторок, 29 березня 2011, 18:45

Представлена Рахунковою палатою України інформація щодо будівництва метро в місті Харкові, це, перш за все, "показник короткозорості" самої Рахункової палати.

Про це заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес, передає "ЛІГАБізнесінформ". 

При цьому Кернес відзначив, що судити про ефективність чи неефективність використання бюджетних коштів за такою програмою, як будівництво метрополітену, будь це Харків або інше місто України, можна тільки з урахуванням та виходячи з усіх тих обставин , які супроводжують такі великі будівництва.

"І тоді питання стане зовсім по-іншому: чи ефективно, що за 11 місяців було побудовано станцію метрополітену, яку намагалися побудувати з 1992 року? Але, думаю, будь-який харків'янин, який щодня користується метро, ​​зможе це оцінити і без Рахункової палати. А Рахункову палату кожен харків'янин міг би попросити оцінити, наскільки "ефективно" гарантувати пільговий проїзд у міському електротранспорті і не компенсувати його в повному обсязі. І заодно поцікавитися, за рахунок яких джерел покривається це недофінансування ", - підкреслив мер міста.

Реклама:

"Що ж до відсутності фінансування та неузгодженості програм, то тут, я думаю, завжди можна знайти крайніх", - продовжив Г. Кернес.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата України визнала діяльність центральних і місцевих органів влади у 2009-2010 роках з будівництва та розвитку Харківського метрополітену незадовільною і непослідовною, а також такий, що не забезпечила ефективне використання коштів державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!