В АМКУ кажуть, що виробники цукру послухались і знизили ціни

Четвер, 17 березня 2011, 20:29

На вимогу АМКУ учасники ринку цукру привели оптово-відпускні і роздрібні ціни на продукцію до економічно обґрунтованого рівня і зобов`язалися дотримуватися зваженої цінової політики.

Про це повідомила на прес-конференції в Києві заступник голови комітету Олена Чернелевська, інформує УНІАН.

У комітеті нагадали, що після підвищення цін на цукор, яке відзначалося у грудні 2010 року - січні 2011 року, комітет зобов`язав 8 груп цукрових заводів, 11 виробників цукру, які не інтегровані до групи, 9 великих оптових постачальників і 8 найбільших торгових мереж встановити економічно обґрунтовані ціни.

"Всі учасники ринку погодилися з вимогами комітету, а також повідомили про готовність сприяти укладанню прямих контрактів на реалізацію цукру з підприємствами роздрібної мережі", - додала Чернелевська.

Реклама:

Вона відзначила, що причиною підвищення цін на цукор стало "розхитування" ринку окремими несумлінними учасниками через створення штучного дефіциту в період новорічних свят. І додала, що в цей період завищення цін на цукор досягло 17% у деяких оптових постачальників.

На сьогодні, за словами заступника голови АМКУ, ціни на цукор в роздрібній мережі коливаються від 8,82 гривень за кг до 9,14 гривень за кг, середня ціна на цей продукт становить 9,07 гривень за кг.

Чернелевська відзначила, що сьогодні відсутні причини для зростання цін на цей продукт.

"Ми здійснюватимемо постійний контроль і вживатимемо відповідних заходів, щоб нечесні підприємці не створили жодних дисбалансів на цьому ринку. Адже підстав для підвищення цін на цукор і створення штучного дефіциту на сьогодні немає", - сказала вона.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!