Уряд не підвищуватиме зарплати, поки не підніметься економіка

Неділя, 13 березня 2011, 12:24

В Україні без підйому економіки неможливо підвищити соціальні стандарти для населення і зарплати працівникам бюджетної сфери.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, повідомляє УНІАН.

За словами міністра, "проблеми, які є в нашій країні, вони накопичувалися десятками років, і дійсно, у нас невелика зарплата, невеликі виплати, і за один рік здійснити всі перерахунки, які ми робили вчителям, лікарях неможливо".

Ярошенко нагадав, що тільки за минулий 2010 рік "соціальні стандарти для громадян України були підняті майже на третину і в три рази перевищують інфляцію".

Реклама:

Він перерахував, що мінімальна пенсія в Україні збільшилася на 20%, заробітна плата зросла більш ніж на 20% при інфляції 9,1%.

"Всі соціальні виплати в державі в 2010 році збільшилися практично на 24,1% і в порівнянні з 2009 роком вони зросли на 43 млрд. гривень", - сказав Ярошенко.

На уточнююче питання, як скоро можна очікувати в міністерстві перегляду розмірів тарифних ставок для бюджетників у зв'язку з тим, що змінився розмір мінімальної заробітної плати в Україні, Ярошенко відповів: "Хочу, щоб всі розуміли, - для того, щоб все підвищувати ... за рахунок чого ми будемо підвищувати? Я, як міністр, не повинен вас обманювати".

Нагадаємо, 21-22 березня в Україні пройдуть Всеукраїнські акції протесту працівників освіти з вимогою виконання законодавства при оплаті праці педагогів.

Пленум ЦК профспілки працівників освіти і науки постановив, що 21 березня акції протесту у вигляді мітингів пройдуть у всіх обласних центрах України, а також у Криму та у місті Севастополі, а 22 березня аналогічний мітинг пройде в Києві біля стін Кабінету міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!