Транспорт у Харкові подорожчає вже у суботу

Четвер, 10 березня 2011, 18:12

Виконавчий комітет Харківської міської ради підвищив тариф на проїзд у метро на 33%, або 0,5 гривні - до 2 гривень за поїздку з 12 березня.

Відповідне рішення міськвиконком прийняв на своєму засіданні у четвер, повідомляє агентство "Українські новини".

У лютому комунальне підприємство "Харківський метрополітен" звернулося до жителів Харкова щодо необхідності збільшення тарифу на проїзд.

Як сказано в документі, підтримка практично зношеного за 35 років експлуатації технологічного обладнання, вагонів, ескалаторів, тунелів метрополітену в стані, що забезпечує безпечне і комфортне перевезення пасажирів, вимагає підвищення тарифу на проїзд у метро до 2 гривень.

Реклама:

"Гарантуємо, що доходи від збільшення тарифу будуть спрямовані виключно на відновлення і ремонт технологічних засобів, станцій і споруд метро, які підвищують комфорт, якість обслуговування і безпеку перевезень", - сказано в зверненні.

У документі також зазначається, що за 2 роки з моменту попереднього підвищення тарифу ціни на енергоносії зросли в 1,4 разу, вартість матеріалів, запасних частин, комплектуючих для проведення відбудовних ремонтів - до 2 разів.

Також, згідно з рішенням виконкому, тарифи на проїзд у  трамваях і тролейбусах піднімуться на 50 копійок - до 1,5 гривні.

"Півтори гривні - це ціна обґрунтована. Вона не може бути радісною новиною, але це важливо для забезпечення роботи міського транспорту", - зазначив Харківський міський глава Геннадій Кернес на засіданні виконкому.

Як повідомлялося, Харківська обласна державна адміністрація підвищила ціну на проїзд у Харківському метрополітені удвічі - до 1,5 гривні за поїздку з 14 лютого 2009 року.

Харківський метрополітен має 3 лінії загальною довжиною 38,1 км із 29 станціями.

Щодня Харківський метрополітен перевозить близько 730 тис. пасажирів, забезпечуючи 51% від загального обсягу перевезень міським транспортом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: