Акціонери "Київстара" замахнулися на сербського оператора

Середа, 9 лютого 2011, 19:40

Компанія Vimpelcom Ltd., 100% акціонер компанії "Київстар", має намір брати участь у тендері на придбання 51% акцій сербського телекомунікаційного держхолдингу Telekom Srbija.

Компанія уже отримала документацію, необхідну для участі у конкурсі, пише газета "Дело".

Утім, за словами глави Vimpelcom Олександра Ізосімова, остаточне рішення про участь ще не прийнято.

"Сербський актив як такий - і цікавий, і ні. Ми просто зареєстрували свій інтерес, і, природно, все буде залежати від ціни з одного боку та з іншого - що буде з нашими подальшими кроками в регіоні. Тому що просто бути в Сербії, напевно, не дуже цікаво. Створити Балканський кластер було б більш привабливо. Але тут ми явно все більше і більше входимо в конкуренцію з Telenor (яка є одним із акціонерів Vimpelcom Ltd.)", - говорить керівник компанії.

Реклама:

За словами Ізосімова, це не повинно зупиняти менеджмент, оскільки він повинен діяти з точки зору інтересів компанії, а не одного акціонера.

"Якщо це однозначно привабливий для нас економічно кейс, це інший варіант. Але моя думка, що сербський актив не буде однозначно привабливим з точки зору економіки. Ще один момент - якщо угода із об'єднання Vimpelcom Ltd і активів Wind Telecom відбувається, ми на якийсь час абсолютно підемо з ринку подальшого географічного розширення, тому що повинні будемо переварити те, що сталося. І тоді, звичайно, імовірність купівлі компанії в Сербії знижується", - стверджує топ-менеджер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: