Прокуратура "відбілила" харківські лавочки

П'ятниця, 14 січня 2011, 17:55

Прокуратура підтвердила законність процедури закупівлі лавок, встановлених на станції метро "Олексіївська" у Харкові.

Про це сказано у повідомленні директора Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Вікторії Лукашової.

За її словами, Харківська міжрайонна транспортна прокурора провела перевірку за запитом мера Харкова Геннадія Кернеса і встановила відсутність порушень у процедурі закупівлі 10 конструкцій лавок для метро "Олексіївська".

"Сума, згідно з укладеним договором та фактично перерахованими коштами, склала 288 тис. грн.", - сказано у повідомленні.

Реклама:

"Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно службових осіб КП "Харківський метрополітен" у зв'язку з відсутністю в їх діях ознак складу злочину", - повідомила Лукашова.

Як відомо, "Українська правда", із посиланням на лист-погодження з Нацагентством з Євро-2012, писала, що Харківський метрополітен замовив виготовлення 10 лавочок по 63 тис. гривень кожна.

Пізніше мер Харкова Кернес заявив, що кінцева ціна, за якою були закуплені лавочки, складала 28 тис. 800 гривень за кожну.

Водночас, згідно зі звітом про результати проведення процедури закупівлі в одного учасника, спочатку лавочки коштували все таки 63 тис. гривень кожна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: