Німці купують селекційну пшеницю в Україні

Четвер, 30 грудня 2010, 10:52

Один зі світових лідерів по виробництву засобів захисту рослин компанія Bayer CropScience купила селекційні програми пшениці у компаній "Сорт" і "Евросорт".

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

"Пшениця є стратегічною культурою для Bayer CropScience . Купівля цього генофонду дозволить нам значно посилити досягнення в селекції пшениці в світі", - цитується в повідомленні керівник відділу стратегічного розвитку зернових, олійних культур і цукрових буряків компанії Хартмут Ван Ленгер.

У повідомленні відзначається, що покупка селекційних програм пшениці дозволить Bayer CropScience отримати доступ до якісних українських ліній і сортів цієї культури з характеристиками зимостійкості та посухостійкості.

Реклама:

Фінансові умови угоди не розголошуються.

Одне з провідних українських наукових установ з селекції цієї культури знаходиться у Миронівці - Інститут пшениці ім В.М. Ремесла.

Група компаній Bayer виробляє засоби захисту рослин, високотехнічні матеріали, а також товари для сфери охорони здоров'я.

У 2009 році товарообіг групи компаній Bayer в світі склав 31,2 млрд. євро, витрати на дослідження і розробки - 2,7 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: