Українців менше вабить Туреччина. Через подорожчання горілки?

Четвер, 16 грудня 2010, 16:58

Посол України в Туреччині Сергій Корсунський констатує значне зменшення потоку українських туристів до Туреччини в 2010 році.

"У 2010 році кількість українських туристів зменшилася на 200 тисяч. У 2008 році їх було 700 тисяч, в 2009 - значно менше, а в 2010 - близько 500 тисяч чоловік", - повідомив він, пишуть "Комментарии".

На думку дипломата, відтік українських туристів очевидно пов'язаний із зростанням цін на туристичні послуги в Туреччині.

Одночасно посол заявив, що кількість відвідали Туреччину росіян в 2010 році збільшилася на 25% в порівнянні з попереднім періодом.

Реклама:

Турецький уряд підвищив наприкінці жовтня податок на літр міцного алкоголю, в першу чергу горілку та коньяк, з 25,1% до 30%.

За підрахунками міністра фінансів Туреччини Мехмета Шимшек, ціни на алкогольну продукцію таким чином повинна збільшитися на 4-12,5%.

У свою чергу, голова Асоціації власників готелів Середземноморського узбережжя Туреччини Суруром Корабат заявив тоді, що витрати на алкоголь - основні в структурі витрат готелю, і збільшення цін на випивку "ще більше ускладнить ведення бізнесу готелям, які працюють за системою all inclusive".

За оцінками гравців ринку "собівартість" цієї системи збільшиться мінімум на 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: