Українці більше ходитимуть в банки, але попит на іпотеку впаде

Неділя, 12 грудня 2010, 20:30

Голова правління Ерсте Банку Павел Цетковський прогнозує ріст клієнтської бази в сегменті платежів, платіжних карт, оплату компослуг.

Даний прогноз він озвучив у програмі "Реальна економіка" на телеканалі UBC.

"Ми прогнозуємо ріст саме клієнтської бази в сегменті платежів, платіжних карт, оплату компослуг. Я вважаю, що саме в цій частині банківська система має простір для росту в Україні", - сказав Цетковський.

В той же час банкір погодився з тим, що попит на іпотеку і споживче кредитування не буде рости до кризовими темпами.

Реклама:

"Я згоден з тим, що попит на іпотеку, чи автокредитування навряд чи буде таким як до кризи", - підкреслив топ менеджер банку.

"Але те, що ми називаємо транзакціонними послугами, я вам гарантую, що в України є великий запас для збільшення цієї частини банківського ринку", - впевнений гість програми.

Нагадаємо, що експерти Агентства США з міжнародного розвитку - USAID дійшли висновку, що українці переважно безграмотні у сфері фінансових послуг, і, за прогнозами, у найближчі два роки рівень споживання фінансових послуг знизиться.

Цікаво, що самих банкір навіть не вразило те, що багато їхніх клієнтів отримали негативний досвід у спілкуванні з банками.

Це означає, що якість роботи фінансових установ ще далека від ідеалу.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!