Уряд хоче більше платити миротворцям

Вівторок, 16 листопада 2010, 15:15

Міністерство оборони ініціює збільшення розмірів заробітної плати українських миротворців з 2011 року.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту фінансів Міноборони Іван Марко, передає агентство "Українські новини".

З його слів, Міноборони готує проект постанови Кабінету Міністрів, у якому йтиметься про підвищення з наступного року розміру грошового забезпечення військовослужбовців українських миротворчих контингентів.

Зокрема, з його слів, Міноборони ініціює підвищення зарплати командирам миротворчих батальйонів з 1 270 до 3 200 доларів.

Реклама:

При цьому середня зарплата військовослужбовців-контрактників у миротворчих контингентах підвищиться з 700 доларів до 1 760 доларів.

Зараз українські миротворці беруть участь в 8 міжнародних операціях в 7 країнах світу: у складі місій ООН у Ліберії, Косово, Судані, Демократичній республіці Конго; у складі міжнародного військового контингенту в Косово КФОР під командуванням НАТО.

Також українські миротворці беруть участь в тренувальній місії НАТО в Іраку; у складі міжнародних сил сприяння безпеці Афганістану й у складі спільних миротворчих сил у зоні безпеки Придністровського регіону Молдови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: