Бізнес не зможе позбутися "податкових нальотчиків"?

Четвер, 7 жовтня 2010, 14:27

Новий Податковий кодекс зберіг можливості для тиску на бізнес.

Про це з трибуни парламенту у четвер заявила депутат НУ-НС Ксенія Ляпіна.

"Зберегли можливість тиснути на бізнес: залишився арешт активів, залишилися контрольні перевірки, які так критикувала адміністрація президента. Тобто, власне кажучи, "податкові нальоти" не відмінили", - наголосила вона.

За словами депутата, податкові органи зможуть перевіряти відносини, не властиві для такого органу, "наприклад, перевірка трудових відносин".

Реклама:

Ляпіна зазначила, що від такого варіанту Податкового кодексу виграють власники великих підприємств. "Тепер вони дійсно безперешкодно і без оподаткування можуть виводити свої дивіденди на кіпрські "офшори", - сказала вона.

Політик також запевнила, що за оцінками експертів, бюджет України недоотримає від 10 до 4 мільярдів гривень і вони осядуть на кіпрських "офшорах" великого бізнесу.

На ії переконання, від Податкового кодексу програє середній бізнес й малий бізнес.

"Під час парламентських слухань вони виступали тут і говорили: "Ми не просили те, що нам пропонують в цьому кодексі. Ми просили покращення адміністрування податків, щоб система була неконфіскаційна. Ви зменшуєте нам ставки, але від цього ми не виграємо, тому що нам все одно намалюють ту цифру, яку нам необхідно буде сплачувати в бюджет". Проте, податківець буде вирішувати, а не ставка", - нагадала депутат.  

За ії словами, малий бізнес "програє абсолютно і повністю". "Малий бізнес фактично отримує повне знищення спрощеної системи. Залишається назва, а зміст повністю змінюється", - наголосила Ляпіна.

Вона наголосила, що "жодна пропозиція від мільйонного отряду малого бізнесу не була врахована".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!