В уряді чекають на транш МВФ в четвертому кварталі

Середа, 6 жовтня 2010, 16:04

Міністерство фінансів планує в четвертому кварталі одержати транш кредиту МВФ на суму, еквівалентну 7,8 млрд. гривень.

Про це повідомляється в Плані управління державним боргом на ІV квартал 2010 року, пише УНІАН.

"Зовнішні запозичення плануються за рахунок другого траншу МВФ в обсягу 7,8 млрд. гривень і надходжень коштів від міжнародних фінансових організацій для фінансування проектів розвитку обсягом 2,8 млрд. гривень", - говориться в документі.

Як повідомлялося, наприкінці липня МВФ схвалив виділення Україні кредиту у розмірі 15,15 млрд. доларів "на допомогу владі при проведенні реформ і на економічне врегулювання".

Реклама:

Кредит розрахований на 29 місяців. Одразу Україна одержала транш у розмірі 1,89 млрд. доларів, подальші транші вирішено виділяти за результатами щоквартальних переглядів програми співпраці.

У плані управління державним боргом зазначається, що впродовж перших дев`яти місяців 2010 року державні запозичення були здійснені на суму близько 98 млрд. гривень, що становить 83,3% від запланованого обсягу запозичень.

В цілому впродовж четвертого кварталу планувався випуск ОВДП на суму близько 26,2 млрд. гривень. Левова частка з цієї суми призначається для капіталізації банків - 23,6 млрд. гривень, тоді як для ринкового розміщення залишаються держоблігації на суму близько 2,6 млрд. гривень.

Мінфін допускає можливе перевищення запланованого обсягу розміщення паперів на ринку.

Це пов`язано з потребою в четвертому кварталі 2010 року рефінансувати вже існуючий державний борг на суму близько 25 млрд. гривень, що спричинить перевищення передбачених бюджетом обсягів платежів.

"Через це, з метою виконання зобов`язань за існуючим державним боргом своєчасно і в повному обсягу на ринку розміщуватимуться ОВДП на суму близько 4 млрд. гривень", - говориться в документі.

Цільовим на кінець 2010 року для Мінфіну є показник, згідно з яким частка державного боргу в іноземній валюті не перевищуватиме 50,5% від загальної суми державного боргу за умови відсутності істотних змін у курсі національної валюти.

У Плані управління державним боргом зазначається, що зворотний викуп зобов`язань за державним боргом, обмін державних цінних паперів на державні цінні папери з великим терміном обігу, дострокове погашення державних цінних паперів і операції з деривативами в четвертому кварталі 2010 року здійснювати не планується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: