Азаров дав гроші на торгівлю з Європою

Понеділок, 4 жовтня 2010, 10:35

Кабінет міністрів виділив Міністерству економіки 120 млн. гривень на усунення технічних бар'єрів в торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Відповідна урядова постанова №888 від 29 вересня оприлюднена на урядовому веб-сайті.

Згідно із документом, ці кошти були отримані від ЄС в рамках виконання Угоди про фінансування програми "Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар'єрів в торгівлі між Україною та Європейським Союзом".

Міністерству фінансів доручено забезпечити визначення бюджетної програми та внести відповідні зміни до розпису державного бюджету.

Реклама:

Також Мінфін повинен затвердити порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у держбюджеті для здійснення заходів щодо захисту прав споживачів, стандартизації, метрології, сертифікації, підтвердження відповідності та управління якістю.

Головним розпорядником бюджетних коштів визначене Мінекономіки, а одержувачами - Національне агентство з акредитації, державні підприємства та установи, які належать до сфери управління Держспоживстандарту та Мінпромполітики.

Визначено, що бюджетні кошти будуть використовуватися з урахуванням Державної програми стандартизації на 2006-2010 роки, затвердженої постановою Кабінетом міністрів від 1 березня 2006 року.

План заходів, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів, із зазначенням обсягу фінансування формується на підставі пропозицій Держспоживстандарту, Мінпромполітики та Національного агентства з акредитації і затверджується головним розпорядником бюджетних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!