АМКУ поставив умови авіаальянсу Коломойського

Четвер, 28 жовтня 2010, 19:46

Антимонопольний комітет, дозволивши авіакомпанії "Дніпроавіа" приєднатися до "Української авіаційної групи" - стратегічного альянсу авіакомпанія "АероСвіт" і "Донбасаеро", проте наклав на альянс ряд обмежень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Зокрема, авіакомпанії повинні будуть забезпечувати економічно обґрунтовану вартість послуг із перевезення пасажирів і багажу на регулярних внутрішніх авіамаршрутах, а також забезпечити доступність найнижчих тарифів в ціновій лінійці, зокрема, збільшивши квоти у тарифній сітці по кожному маршруту.

ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа", до складу якої входить аеропорт Дніпропетровська, також зобов'язана утриматися від будь-яких дій, що обмежують конкуренцію відносно доступу авіакомпаній, що не входять до альянсу, до послуг аеропорту.

Реклама:

АМКУ відзначає, що в рамках альянсу передбачається формування загальної мережі маршрутів, об'єднання парків повітряних суден і складання розкладу спільних польотів.

Об'єднання можливостей компаній дозволить розширити мережу польотів і продажів, підвищити ефективність використання літаків, а також оптимізувати витрати зазначених авіакомпаній.

"Це буде сприяти техніко-технологічному та економічному розвитку, що повинно позитивно позначитися на якості та доступності послуг з авіаперевезень", - повідомляє комітет.

Згідно з повідомленням, представники авіакомпаній, зобов'язалися виконати вимоги і висловили готовність знизити вартість внутрішніх авіаперевезень.

Компанії, зокрема, повідомили про намір ввести соціальні ціни на послуги внутрішнього авіасполучення, де вартість квитка в один бік не перевищуватиме 500 грн.

При цьому, такі ціни будуть діяти на всіх напрямах і на всі дні тижня не менше ніж за 7 днів до дня вильоту, а їх частка від загальної кількості квитків рейсу збільшиться від 5 до 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: