У Бойка рекомендують купувати вугілля напряму

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 15:12

Мінпаливенерго рекомендує державним енергогенеруючим компаніям активізувати закупівлю вугілля антрацитної групи за прямими договорами для скорочення відставання у графіках накопичення вугілля на складах ТЕС.

Про це на сьогоднішній колегії Мінпаливенерго повідомив заступник міністра палива і енергетики Володимир Лучников, передає УНІАН.

За його словами, на даний час держоператор "Вугілля України" не виконав показники відвантаження вугілля даної групи, закріплені Прогнозним балансом ДК ТЕС на 2010-й - перший квартал 2011-го року, і ймовірно, це відставання не буде подолане до кінця поточного року.

"Сьогодні вже є відставання щодо накопичення вугілля, тому питання, які висуваються перед нами і тепловими станціями, досить жорсткі, і треба сьогодні кинути всі сили на закупівлю вугілля за прямими договорами", - сказав заступник міністра.

Реклама:

За даними Мінпаливенерго, за 9 місяців 2010 року ДП "Вугілля України" відвантажило ДК ТЕС НАК "Енергетична компанія України" 12,2 млн. тонн вугілля, що на 1,129 млн. тонн вугілля, або на 8,5%, менше за передбачене балансом.

У структурі поставок поставки від "Вугілля України" становили 70,7%.

На 1 жовтня складські запаси вугілля становили 3,580 млн. тонн, що на 8%, або на 313,3 тис. тонн, менше від рівня, передбаченого Прогнозним балансом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!