Гроші інвалідів уряд направить на україномовний Euronews

Вівторок, 19 жовтня 2010, 20:52

Кабінет міністрів має намір направити 85,57 млн. гривень із коштів держбюджету на створення цілодобової україномовної версії міжнародного новинного каналу Euronews.

Відповідно до розпорядження уряду №1988 від 11 жовтня, кошти будуть виділені за рахунок зменшення фінансування програми субвенцій столичному бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам дитинства, передає агентство "Інтерфакс".

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення, який виступить одержувачем бюджетних грошей, протягом тижня повинен подати до уряду проект порядку їх використання, а також передбачити в рамках свого бюджету кошти для фінансування роботи україномовної версії каналу надалі.

Уряд також доручив Держкомтелерадіо і національна телерадіокомпанії України забезпечити продаж рекламного часу на каналі без участі посередників, а виручені кошти направляти через спецфонд держбюджету на покриття витрат пов'язаних функціонуванням каналу зокрема, на оплату щорічних членських та ліцензійних внесків.

Реклама:

На погашення заборгованості перед Euronews за 2008-2009 роки уряд виділив минулого тижня 3,62 млн. гривень з коштів стабфонду держбюджету.

У вересні 2005 року Перший національний телеканал Україна придбав 1% акцій Euronews.

В 2009 році Національна телекомпанія України і канал Euronews підписали угоду про заснування україномовної короткої версії Euronews - 15-хвилинні випуски новин з понеділка по п'ятницю на Першому національному; угода дійсна до кінця року з подальшою пролонгацією.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!