ДАНИЛИШИНА ЗАТРИМАЛИ В ЧЕХІЇ

Вівторок, 19 жовтня 2010, 18:21

Центральне бюро Інтерполу Чеської Республіки повідомило, що Богдана Данилишина, який перебував в міжнародному розшуку, затримано на території цієї країни.

Про це повідомила прес-служба МВС.  

Відомство нагадує, що Данилишин обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України.

Реклама:

Він, працюючи на посаді Міністра економіки, відповідав за забезпечення виконання міністерством функцій спеціально уповноваженого органу з питань координації державних закупівель.

МВС відмічає, що використовуючи службовий статус та порушуючи передбачені чинним законодавством вимоги, Данилишин сприяв службовим особам товариства з обмеженою відповідальністю у застосуванні неконкурентного способу закупівлі.

Наслідком цих дій стало неефективне та надмірне витрачання державних коштів на суму 13,9 млн. гривень.

Про затримання Данилишина в Чехії поінформовано ініціатора розшуку та Генеральну прокуратуру України.

Як повідомлялося, Данилишина звинувачують у заподіянні державі збитків на 4,5 млн. гривень при узгодженні ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Також його підозрюють у незаконній закупівлі палива для армії в 2008-2009 роках, що завдало державі збитків ще на 14 млн. гривень.

10 серпня Данилишин був оголошений у розшук в Україні, пізніше - по лінії Інтерполу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: