Україна не збирається до Митного союзу

Вівторок, 12 жовтня 2010, 15:32

Україна не має наміру приєднуватися до Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю.

Про це заявив керівник управління інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Волошин зазначив, що останнім часом почастішали заяви про те, що Україні досі не визначилася між вступом до Митного союзу і створенням зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

"Україна не ставить перед собою вибору між створенням зони вільної торгівлі і приєднанням до Митного союзу. Про приєднання України до Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю взагалі не ідеться", - підкреслив він.

Реклама:

Волошин додав, що ця позиція неодноразово підтверджувалася керівництвом країни на всіх рівнях.

Також підкреслювалося, що Україна прагне до повноцінного членства в ЄС, невід'ємною частиною просування до якого є створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Навіть самі європейці чудово це розуміють, і тому можна тільки дивуватися, чому виникають заяви, що Україна ніби як стоїть перед вибором і нам необхідно визначитися. Ми давно вже визначилися", - додав Волошин.

Він підкреслив, що якщо переговори щодо створення зони вільної торгівлі не йдуть так швидко, як хотілося б, то це не тому, що в України є інша позиція, а "тому, що учасники цих переговорів стоять на варті національних інтересів".

Як повідомлялося, раніше міністр економіки Василь Цушко заявляв, що приєднання України до Митного союзу не вигідне для Казахстану, Росії та Білорусі.

До цього глава уряду РФ Володимир Путін заявив, що російська сторона з ініціативи України готова почати повномасштабну роботу з розробки нових міжнародно-правових основ щодо зони вільної торгівлі з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!